”The Attitudes” : säätyläisnaisen identiteetin rakentaminen muotokuvien kautta 1700-luvun lopun Britanniassa - Hoppu, Johanna (2022)
1700-luvun lopulla Eurooppaa leimasi merkittävä kulttuurillinen ja yhteiskunnallinen muutos. Näiden muutosten keskiössä vaikuttivat Emma Hamilton, Angelica Kauffman ja Georgiana, Devonshiren herttuatar. Heidän muotokuvansa heijastavat muuttuvaa yhteiskuntaa, mutta myös heidän yksilöllistä elämäänsä ja uraansa. Jokainen kolmesta naisesta on kuvattu useissa eri muotokuvissa 1700-luvun lopun merkittävien muotokuvataiteilijoiden toimesta. Tutkielmassa tarkastellaan Emman, Kauffmanin ja Devonshiren herttuattaren näkyvää ja muuttuvaa identiteettiä heidän muotokuviensa kautta.