Sosiaalityö muutoksessa : digitalisaation vaikutukset sosiaalityöhön - Uski, Jenny (2022)
Digitalisaatio on muokannut perinteisiä sosiaalityön toimintatapoja. Kehitys on tuonut mukanaan mahdollisuuksia sekä haasteita sosiaalityön käytäntöön. Asiointi tapahtuu yhä enemmän etänä ja uudenlaisia sähköisiä järjestelmiä tulee jatkuvasti käyttöön. Koronatilanteen seurauksena sähköinen asiointi on lisääntynyt ja digitaitojen merkitys on kasvanut. Tässä tutkielmassa nostetaan esille, millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio on tuonut sosiaalityöhön, miten digitalisaatio on vaikuttanut yhteiskunnan eriarvoistumiseen ja mitä kokemuksia on sosiaalialan sähköisistä järjestelmistä. Tutkielmassa tarkastellaan, millaista tutkimustietoa on saatavilla näihin aiheisiin liittyen. Tutkielman tavoitteena on lisätä tietoa aiheesta ja tuoda esille kehittämiskohteita.