Zu den Verben leeren - entleeren - ausleeren : Eine kontrastive Wörterbuch- und Korpusanalyse - Huhtala, Ida-Maria (2022)
Saksan kielen erilaiset etuliitteet verbien yhteydessä tuottavat useimmiten haasteita kieltä opettelevalle henkilölle. Erilaiset etuliitteet tuovat omia lisämerkityksiään verbeihin ja näin ollen muuttaa verbin kantamaa merkitystä huomattavasti. Lisää haasteita tuo myös se, miten etuliite käyttäytyy yhdessä verbin kanssa. Osa etuliitteistä on kiinteästi yhdessä verbikannan kanssa, kun taas jotkut etuliitteet ovat eriäviä, ja siirtyvät sanajärjestyksen muuttuessa pois verbikannan luota. Kielen käyttäjän ja oppijan kannalta tämä on tärkeää ymmärtää, sillä verbien etuliitteiden tuomat merkityserot vaikuttavat verbien käyttökonteksteihin ja tuotetun kielen oikeaopisuuteen: samasta verbikannasta johdetut kaksi eri verbiä eri etuliitteillä voivat kantaa kahta täysin eri merkitystä, jolloin myös niiden käyttötavat ovat erilaiset.