"Niin kauan on hyvin asiat, kun itse pystyy hoitamaan" : yli 65-vuotiaat digitaalisten pankkipalveluiden käyttäjinä - Lähdeniemi, Miika (2022)
Väestö ikääntyy ja digitalisaatio jatkuu vauhdilla. Näitä megatrendejä tarkastellaan tässä tutkielmassa, jossa selvitetään yli 65-vuotiaiden kokemuksia digitalisoituneista pankkipalveluista. Aineistona käytetään Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n vuonna 2020 keräämää kyselyaineistoa, johon vastasi 2040 ikäihmistä. Tutkimustehtävänä on selvittää, millaisia resursseja pankkipalveluiden käyttö ikäihmisiltä edellyttää sekä millaisina asenteet, taidot ja saatavuus näyttäytyvät kyselyyn vastanneille. Vapaamuotoisia kommentteja käydään läpi teoriaohjaavalla sisällönanalyysillä, jossa käytetään Ellen Johanna Helsperin mallia digitaalisen ja sosiaalisen inkluusion yhteyksistä.