Hybridisenä olentona rajojen maailmassa – sosiaaliset representaatiot koirasusista - Vainio, Anni (2021)
Tutkielmassa tarkastelen koirasusien omistajien ja niistä kiinnostuneiden henkilöiden esittämiä sosiaalisia representaatioita koirasusista. Koirasudet ovat koiran ja suden hybrideitä, jotka eivät asetu totuttuihin kategorioihin: ne eivät ole yksiselitteisesti koiria tai susia, kulttuuria tai luontoa eivätkä edes lemmikkejä tai villieläimiä. Tutkielmassa kysyn, (1) millaisia merkityksiä koirasusiharrastajat antavat koirasusille, (2) kuinka koirasudet hybridisinä olentoina kuvataan osana luokitteluille pohjaavaa sosiaalista todellisuutta ja (3) mikä on koirasusien oma rooli osana sosiaalisia representaatioita. Lisäksi olen kiinnostunut sosiaalisten representaatioiden muodostumisen prosessista.