Finnish Bookstagrammers’ Perceptions of Learning English through Literature and Participating in the Bookstagram Community - Lieska, Amalia (2022)
Kirjallisuudella on historian saatossa ollut erilaisia funktioita kielenoppimisessa, ja sen merkitys tunnistetaan yhä. Perinteisesti kirjallisuuden avulla on opetettu muun muassa kielioppia ja sanastoa, mutta nykytutkimus on painottanut kirjallisuuden merkitystä myös kulttuuritietoisuuden rakentajana. Aikaisempi tutkimus on kuitenkin keskittynyt vieraskielisen kirjallisuuden käyttöön luokkahuoneessa, eikä informaaleissa konteksteissa tapahtuvaa vieraalla kielellä lukemista ole juurikaan tutkittu. Tutkielmani tavoitteena onkin selvittää, kuinka suomea äidinkielenään puhuvat kokevat oppineensa englantia vapaa-ajan lukuharrastuksen ja sosiaalisen median Bookstagram-kirjayhteisön kautta. Tutkielman osallistujiksi on valittu kaksi Bookstagrammaajaa, jotka lukevat aktiivisesti englanniksi vapaa-ajallaan. Tutkimusaineisto kerättiin haastattelemalla osallistujia puolistrukturoidun haastattelun avulla. Haastatteluaineisto analysoitiin teemoittelemalla.