Mikä saa vanhemmat uupumaan : kirjallisuuskatsaus vanhemmuuden uupumuksen taustatekijöihin - Ohtamaa, Jenna (2022)
Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena on vanhemmuuden uupumuksen taustatekijöihin perehtyminen kuvailevan kirjallisuuskatsauksen muodossa. Vanhemmuuden uupumus on pitkään jatkuneen stressin seurauksena syntyvä väsymys- ja stressitila. Uupumuksen myötä vanhempi menettää ilon saamisen vanhemmuudestaan, ja se saattaa johtaa vanhemman etääntymiseen omasta lapsestaan. Seurauksena on pahoinvoinnin lisääntyminen koko perheessä, sillä uupumus haastaa vanhemman terveyttä ja hyvinvointia sekä lisää lasten kaltoinkohtelua ja perheen sisäisiä konflikteja.