Moniammatillisen työskentelyn haasteet : kuvaileva kirjallisuuskatsaus lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian yhteistyöstä - Rumbin-Siermala, Anna (2022)
Asiakaslähtöisiä ja kokonaisvaltaisia palveluita on usein haasteellista järjestää lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian yhteisasiakkaille, ja palveluiden järjestämisvastuusta käydäänkin jatkuvaa neuvottelua. Lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian rajapinnoilla käydään usein keskustelua siitä, tarvitseeko nuori kasvatusta, hoitoa vai molempia. Keskeisenä lähtökohtana lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian yhteistyölle on lastensuojelun ja nuoriso-psykiatrian lakisääteinen velvollisuus toimia yhdessä.