Trauman jäljet näkyvät arjessa : kompleksisen trauman vaikutusten ymmärtäminen ja tukemisen keinot asiakastyössä - Ylitalo, Johanna (2022)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee kompleksista traumaperäistä stressioireyhtymää ja traumainformoitua työotetta sosiaalityön kontekstissa. Tutkielman tarkoituksena on lisätä ymmärrystä ja tietoisuutta kompleksisen traumaperäisen stressihäiriön (cPTSD) vaikutuksista haitallisia lapsuudenkokemuksia kokeneiden henkilöiden elämässä. Työn tutkimustehtävänä on tarkastella, millaisena ilmiönä kompleksinen trauma näyttäytyy sosiaalityön asiakas-työskentelyssä. Sen lisäksi työn toinen tutkimustehtävä on identifioida Maxine Harrisin ja Roger Fallotin (2001) tutkimukseen pohjautuvien traumatietoisen työn perusarvojen pohjalta sosiaalityössä hyödynnettävän traumatietoisen työotteen käytäntöjä.