Mobiiliverkkodatan analysointi Power BI:n avulla - Tanska, Marjo (2022)
Matkapuhelimet mahdollistavat laajojen ihmisjoukkojen liikkeiden seuraamisen melko tarkasti ja reaaliaikaisesti. Tässä tutkielmassa analysoitiin matkapuhelinten mobiiliverkkodataa Power BI:n avulla. Tutkielmassa pyrittiin selvittämään, millaisia analysointimenetelmiä voidaan käyttää ihmisten liikkuvuusindeksin määrittämiseen. Teoriaosuudessa tarkasteltiin erilaisia tapoja kerätä ihmisten liikkumisdataa sekä esiteltiin aiempia tutkimustuloksia ja tapoja analysoida liikkumisdataa. Käytännön osuudessa kehitettiin malli paikkatietodatan analysointiin. Lisäksi suoritettiin muutamia analyyseja ja arvioitiin niiden soveltuvuutta ihmisten liikkuvuuden mittaamiseen. Tutkielmassa analysoitu data oli postinumerotasoista, mikä vaikutti tulosten tarkkuuteen.