ERP-järjestelmän käyttöönoton kriittiset menestystekijät ja projektitiimin vaikutus - Pennanen, Perttu (2021)
Tultaessa kohti vuosituhannen vaihtumista, toiminnanohjausjärjestelmät ja niiden käyttöönotot yleistyivät merkittävästi. ERP-järjestelmän käyttöönottaminen luo organisaatiolle huomattavia hyötyjä mahdollistamalla keskeisten liiketoimintaprosessien integraatiota ja niistä saatavan reaaliaikaisen datan analysointia. Tähän päivään mennessä onkin niiden tuomia hyötyjä tunnistettu lukuisia ja ERP-markkinat ovat kasvaneet kymmenien miljardien arvoiseksi. Potentiaalisten hyötyjen vaikuttaessa vastustamattomilta, omaavat toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönottoprosessit merkittävän suuren epäonnistumisprosentin. Syitä onnistumisiin sekä epäonnistumisiin implementointeihin liittyen on tutkittu huomattavan paljon ja kriittisiä menestystekijöitä on tunnistettu useita. Kirjallisuuskatsauksena toteutetussa tutkielmassa on tavoitteena selvittää ERP-järjestelmien käyttöönotolle keskeisiä kriittisiä menestystekijöitä sekä perehtyä siihen, onko käyttöönotossa olennaisessa roolissa toimivan projektitiimin mahdollista vaikuttaa löydettyihin tekijöihin. Tutkielmassa käy ilmi, että projektitiimillä on olennainen vaikutus useisiin siinä löydettyihin kriittisiin menestystekijöihin.