Pienyrityksen liiketoiminnan parantaminen digitaalisen markkinoinnin avulla - Helander, Pirjo (2022)
Digitaalisen markkinoinnin hyödyt tunnistetaan nykyisin lähes kaiken kokoisissa yrityksissä. Monissa pienyrityksissä – etenkin palveluita tarjoavissa tai pienissä kivijalkaliikkeissä, joissa ei ole verkkokauppaa kivijalkaliiketoiminnan lisänä - digitaalinen markkinointi on kuitenkin edelleen usein suhteellisen vähäistä tai tehotonta. Tässä tutkielmassa perehdytään digitaaliseen markkinointiin aiemman akateemisen tutkimuksen sekä alan asiantuntijaorganisaatioiden käytännön vinkkien avulla siten, että painopisteenä on pienyrityksen näkökulma. Tutkielmassa käydään läpi digitaalisen markkinoinnin määritelmiä ja kuvataan muutamia yleisimpiä digitaalisen markkinoinnin välineitä sekä valaistaan digitaalisen markkinoinnin strategian käsitettä. Tutkielmassa esitellään myös erilaisia pienyrityksen määritelmiä sekä pyritään avaamaan pienyrityksen liiketoiminnan mittaamisen käsitteitä. Yleisesti ottaen liiketoiminnan parantamisella voidaan viitata myös muuhun kuin myynnin kasvattamiseen, esimerkiksi yrityksen työnantajamielikuvan parantamiseen tai prosessien tehostamiseen. Tässä tutkielmassa kuitenkin liiketoiminnan parantamisella tarkoitetaan etupäässä myynnin parantamista. Tutkielmassa on teoreettinen osuus ja empiirinen osuus. Tutkielman empiirinen osuus on suunnittelutieteellinen case-tutkimus, jonka tavoitteena on määritellä käytännönläheinen sosiaaliseen mediaan painottuva strategia sille, miten pieni, erityisesti palveluita myyvä yritys voi parantaa liiketoimintaansa digitaalisen markkinoinnin keinoin huomioiden mahdollisesti rajalliset resurssit. Tutkielman perusteella voi päätellä, että pienyritysten on mahdollista parantaa liiketoimintaansa, erityisesti myyntiä, hyödyntäen erilaisia digitaalisen markkinoinnin keinoja. Olennaista on kuitenkin tehdä ensin kunkin yrityksen omiin olosuhteisiin ja tavoitteisiin perustuva digitaalisen markkinoinnin strategia ja sen perusteella valita kullekin yritykselle oikeat välineet ja toimenpiteet. Mahdollisiin ajankäyttöön liittyviin haasteisiin voi hakea apua esimerkiksi automatisoinneista tai digitaalisen markkinoinnin ulkoistamisesta alan ammattilaisille, osin tai kokonaan. Pienyrityksen on myös hyvä huomioida, että digitaalisissa kanavissa keskeistä on vuorovaikutteisuus – pelkkä verkkosivuston tai sosiaalisen median profiilin olemassaolo tai muutama julkaisu silloin tällöin ei välttämättä auta parantamaan yrityksen liiketoimintaa.