Dimension of projection : Marstrand's theorem - Pesonen, Sofia (2022)
Tässä tutkielmassa todistetaan Marstrandin projektiolause käyttäen apuna potentiaaliteoriaa. Projektiolauseen mukaan 2-ulotteisen Borel joukon ortogonaaliprojektion Hausdorffin dimensio on luvun 1 ja kyseisen Borel joukon dimension minimi melkein kaikkiin eri suuntiin. Intuitiivisesti lause kertoo, että joukon varjon dimensio on suurin mahdollinen.