Vuorovaikutuksen erityispiirteet ja neuvotteluosaaminen diplomaattisissa neuvotteluissa - Görsoy, Melis; Ålander, Estella (2021)
Tämän tutkielman tavoitteena on kuvata ja ymmärtää suomalaisten diplomaattien näkemyksiä vuorovaikutuksen erityispiirteistä ja neuvotteluosaamisesta diplomaattisissa neuvotteluissa. Tutkielmassa haetaan vastauksia siihen, millaista diplomaattisten neuvotteluiden vuorovaikutus on ja millaista neuvotteluosaamista diplomaattisissa neuvotteluissa tarvitaan. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksena, ja tutkimusaineisto kerättiin teemahaastattelulla haastattelemalla suomalaisia diplomaatteja. Haastattelut toteutettiin teknologiavälitteisesti. Aineisto analysoitiin yhdistäen aineistolähtöistä ja teoriaohjaavaa sisällönanalyysiä.