Vammaisen tai pitkäaikaissairaan lapsen alttius lapsuudenaikaiselle väkivallalle - Pekonen, Minna (2022)
Tässä tutkielmassa tutkitaan kohtaavatko vammaiset ja pitkäaikaissairaat lapset kaltoinkohtelua tai väkivallan eri muotoja lapsuudessaan enemmän verrattuna lapsiin, joilla ei ole diagnooseja. Tämän lisäksi tutkimuksessa selvitetään, vaikuttavatko vammaisuuden tai pitkäaikaissairauksien muodot väkivallan riskiin. Vammaisuuden tematiikkaan liittyy kiinteästi moraali ja etiikka, joten pohdintaosuudessa tarkastellaan myös tästä näkökulmasta vanhempien lapsiinsa kohdistamaa väkivaltaa.