Systemaattinen kirjallisuuskatsaus sosiaalityön opiskelijoiden resilienssiin vaikuttavista tekijöistä - Kukkola, Meeri (2021)
Tutkimuksen tehtävänä oli selvittää sosiaalityön opiskelijoiden resilienssiin vaikuttavia tekijöitä. Resilienssillä tarkoitetaan kyvykkyyttä selviytyä ja palautua erilaisista vastoinkäymisistä ja stressitilanteista. Resilienssi toimii yhtenä psyykkisen hyvinvoinnin suojatekijänä. Sosiaalityön opiskelijoiden resilienssiin on tärkeää kiinnittää huomiota jo opiskeluaikana osana ammatillisten valmiuksien kehittymistä. Perusteluna tälle lähtökohdalle toimii tutkittu tieto sosiaalityöntekijän ammatin vaativuudesta ja kuormittavuudesta sekä tutkimustulokset vastavalmistuneiden sosiaalityöntekijöiden uupumisesta.