Samband mellan kroniska sjukdomar och aktivt åldrande bland boende i seniorhus - Nygård, Lisette (2021)
Forskningens bakgrund och syfte. Syftet med denna pro gradu-avhandling är att utreda samband mellan kroniska sjukdomar och aktivt åldrande hos äldre som bor självständigt i Folkhälsans seniorhus. Syfte med avhandlingen är även att få fram beskrivande information såsom skillnader i aktivt åldrande enligt åldersgrupp och omfattningen av aktivt åldrande.