Vuokra-asuntosijoittamisen kannattavuus Suomen kasvukeskuksissa - Virtanen, Reetta (2021)
Vuokra-asumisen suosio asumismuotona on kasvanut kaikissa suurissa kaupungeissa, ja kilpailu vuokra-asuntosijoitusmarkkinoilla on kiristynyt etenkin yksityisten vuokranantajien keskuudessa. Kilpailutilanne on erittäin kova etenkin Suomen kasvukeskuksissa Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää vuokra-asuntosijoittamisen kannattavuutta ja huonelukumäärän kannattavuusvaikutusta näissä kaupungeissa. Tutkimuksen tarkastelujakso oli vuodesta 2011 vuoteen 2020 ja tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena.