Omaishoitajan kuormittuneisuus ja hyvinvointi : narratiivinen kirjallisuuskatsaus ikäihmisten omaishoitajista - Havo, Sanna (2022)
Pro-gradu tutkielmani tarkoituksena oli tarkastella iäkkäiden henkilöiden omaishoitajana toimivien kuormittuneisuutta aiheuttavia tekijöitä, ja sitä millä tavoin kuormittavat tekijät vaikuttavat omaishoitajan hyvinvointiin. Tutkimuksen tavoitteena oli lisätä sekä omaishoitajien läheisten että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan tietoisuutta omaishoitajan hyvinvointia kuormittavista tekijöistä, jotta hyvinvoinnin tukeminen mahdollistuisi entistä paremmin. Myös omaishoitajien läheisten on tärkeää saada ymmärrystä henkisesti ja fyysisesti raskaasta työstä.