Rakenteelliset esteet vammaisten henkilöiden työelämään osallistumiselle - Harinen, Vilma (2021)
Tässä tutkielmassa tutkitaan rakenteellisia esteitä vammaisten henkilöiden työelämään osallistumiselle kirjallisuuden perusteella. Työllistyminen on kaikkien työikäisten kansalaisten oikeus ja se on yksi yhteiskunnallisen osallisuuden keskeisemmistä edellytyksistä. Jokaisen oikeus palkkatyöhön ja toimeentuloon on Suomessa turvattu lainsäädännöllisin keinoin. Myös vammaisilla henkilöillä on oikeus tehdä työtä ja saada siitä palkkaa. Kuitenkin vammaiset henkilöt ovat usein eriarvoisessa asemassa työelämään osallistumisessa, sillä yhteiskunnassamme on paljon erilaisia esteitä, jotka estävät yhdenvertaisen työelämään osallistumisen.