Hengityslihasten maksimaalisen voimantuoton mittaaminen WellO2-RHM-suukappaleella : pilottitutkimus - Ryynänen, Herkko (2021)
Hengityslihasten voimantuoton mittaaminen on osa hengityselimistön toimintakyvyn arviointia. Mittauksilla voidaan selvittää, onko hengityslihasten voimantuotto heikentynyt, jonka taustalla voivat olla erilaiset neurologiset sairaudet tai hengityselimistön sairaudet. Hengityslihasten voimantuoton mittaaminen voi olla osa sairauden diagnosointia ja sitä voidaan hyödyntää kuntoutuksen tai hengityslihasten harjoittelun seurannassa.