"Todellinen tulevaisuuteen suuntaava sivilisaatiohanke" : Venäjän valtiojohdon argumentit ja retoriikka Suur-Euraasian puolesta kriittisen geopolitiikan näkökannasta - Hynönen, Mikko (2021)
Tutkimuksessa tutkitaan ulkopoliittista Suur-Euraasian käsitettä. Tutkimuksen aineisto koostuu Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja ulkoministeri Sergei Lavrovin käsitettä koskevista puheista ja kirjoituksista aikavälillä 2016–2020. Tutkimuksen mielenkiinnonkohteena on, miten Venäjä argumentoi Suur-Euraasian puolesta, millaista geopoliittista kuvastoa ja maailmankuvaa käsitteestä puhumisen yhteydessä tuotetaan, sekä millaisia retorisia keinoja puheissa on läsnä.