Voimistelijoiden kokemuksia autonomiaa tukevasta valmennuksesta ja psyykkisesti turvallisesta ilmapiiristä - Rinta-Koski, Petra (2021)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää yli 12-vuotiaiden kilpailevien voimistelijoiden kokemuksia voimisteluharjoituksissaan kokemastaan autonomiaa tukevasta valmennuksesta sekä psyykkisestä turvallisuudesta. Tavoitteena oli tutkia autonomiaa tukevan valmennuksen ja psyykkisesti turvallisen ilmapiirin yhteyttä, sekä vertailla psyykkisen turvallisuuden kokemuksia suhteessa valmentajaan ja muihin voimistelijoihin. Lisäksi selvitettiin eroavatko vastaajien kokemukset toisistaan kilpatason, voimistelulajin tai valmennussuhteen keston perusteella.