Eriarvoisuuden ulottuvuudet ja mekanismit lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksissa - Hautanen, Mira (2021)
Tämän, kuvailevaa kirjallisuuskatsausta mukailevan tutkielman keskeinen tehtävä on ollut selvittää, millaisia eriarvoisuuden ulottuvuuksia ja mekanismeja lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksissa hahmottuu aiemman tutkimuskirjallisuuden pohjalta. Sosiaalityön tehtävä on vähentää eriarvoisuutta ihmisten välillä, voimaannuttaa heitä, edistää sosiaalista osallisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä. Kansainvälisesti liikunnan ja urheilun hyödyt sosiaalityön tavoitteiden toteuttamiseksi on huomioitu, mutta Suomessa liikunnan ja sosiaalityön yhdistäminen on vielä vähäistä. Sosiaalityössä työskennellään heikommassa asemassa olevien ihmisten aseman parantamiseksi, jolloin myös liikunta- ja urheiluharrastamisen eriarvoisuus on työssä esiin nouseva teema.