Digitaalisen äänityöaseman hyödyntäminen etämusiikkiterapiassa : tapaustutkimus nuoren asiakkaan tukemisesta, jolla on kehityksellinen kielihäiriö - Luoma, Julia (2021)
Tutkimuksessa kartoitettiin digitaalisen äänityöaseman mahdollisuuksia etämusiikkiterapiassa nuoren asiakkaan kanssa, jolla on kehityksellinen kielihäiriö. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten digitaalisen äänityöaseman hyödyntäminen musiikin tekemisen työkaluna tukee musiikkiterapiassa asiakkaan itseilmaisua. Tapaustutkimuksessa lähestyttiin tutkittavaa ilmiötä kahden eri näkökulman kautta, joista toinen oli asiakkaan kanssa toteutetun kokeilujakson videointi ja sen sisällönanalyysi, ja toinen oli lomakekyselyn toteuttaminen asiakkaalle. Näiden tarkoituksena oli tuoda tutkimukseen kokeilujakson videoinnin ja sen sisällönanalyysin kautta objektiivinen näkökulma sekä lomakekyselyn kautta asiakkaan subjektiivinen oma kokemus. Tuloksien perusteella digitaalinen äänityöasema musiikin tekemisen työkaluna sai asiakkaan ilmaisemaan itseään tyylilajin valinnan kautta, äänitettävien instrumenttien valinnan ja äänittämisen kautta, äänitettävän laulumelodian ideoimisen ja äänittämisen kautta sekä äänitettävän kappaleen laululyriikan ideoimisen kautta.