Informaatiovaikuttaminen Euroopan unionin uhkakuvana kriittisen turvallisuusteorian kautta tarkasteltuna - Tervo, Roosa (2021)
Euroopan unionin tahto lisätä turvallisuuspoliittista yhteistyötä ja vahvistaa strategista yhtenäisyyttä ja autonomiaa unionin jäsenvaltioiden kesken on kasvanut. Yksi erityisistä uhkakuvista, joka Euroopan unionissa on nostettu esiin, on informaatiovaikuttaminen. Tutkielman tehtävänä on selvittää, miten informaatiovaikuttaminen on noussut uhkakuvaksi ja millaisena uhkakuvana se Euroopan unionissa nähdään. Tutkielman näkökulma perustuu kollektiiviseen turvallistamisteoriaan, jonka kautta on tarkasteltu uhkakuvan muodostumista Euroopan unionissa.