Kilpailun vääristyminen vai tarjonnan kurjistuminen? : diskurssianalyysi Yle-lain uudistuksen vaikutuksista Helsingin Sanomien kommenttipalstoilla - Koskinen, Juuso (2021)
Verovaroin rahoitetun Yleisradio Oy:n uudet tekstimuotoiset palvelut mielletään kaupallisen median näkökulmasta alan kilpailutilannetta merkittävällä tavalla vääristäväksi tekijäksi. Euroopan komissiolle vuonna 2017 tehty kantelu aloitti Yle-lain uudistamisprosessin Suomessa, joka on edelleen kesken. Lakiuudistus rajoittaisi läpi mennessään Ylen toimintaa niin, että sen verkkosisällöt saisivat pääasiassa liittyä vain liikkuvaa kuvaa tai ääntä sisältävään julkaisuun. Erilaisia yleisradiotoiminnan lakisääteisiä rajoitustoimia on tehty myös muualla Euroopassa.