Relationship between physical performance and stress during 10-day winter survival training in soldiers - Tulenheimo, Tapio (2021)
Sotilaalta vaaditaan korkeaa resilienssiä, jotta sotilastehtävät voidaan suorittaa onnistuneesti operaatioissa ja sotaharjoituksissa. Yksi oleellinen osatekijä sotilaan resilienssiä on fyysinen suorituskyky. Tämän tutkimuksen tarkoitus oli tutkia muutoksia sotilaiden fyysisessä suorituskyvyssä, subjektiivisessa stressissä ja syljen biomarkkereissa 10 päivän talviselviytymisharjoituksen aikana. Lisäksi tutkittiin yhteyksiä sotilaiden fyysisen suorituskyvyn ja stressimarkkereiden välillä.