Ikääntyvien naisten köyhyys ja elämänkulun tapahtumat - Pärssinen, Otto (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen ikääntyvien naisten köyhyyttä ja sen taustalla vaikuttavia elämänkulun tapahtumia. Elämänkulun käsitteellä viitataan tämän tutkielman yhteydessä sosiologiseen käsitteeseen, jolla tarkoitetaan yksilön elämän taustalla vaikuttavia laajempia sosiaalisia sekä historiallisia ilmiöitä. Tutkielman tavoitteena on pyrkiä arvioimaan elämänkulun kannalta olennaisia ilmiöitä, joilla on vaikutusta ikääntyvien naisten köyhyyteen. Tutkielma on kuvaileva kirjallisuuskatsaus, jossa tarkastellaan 2000-luvulla julkaistuja kansainvälisiä ja vertaisarvioituja tutkimusartikkeleita.