Time-based expiration problem of the SSL/TLS certificates - Sippo, Markus (2021)
Luottamuksellisen datan määrä verkkopalveluissa nousee jatkuvasti, joka asettaa vaatimukset datan salaukselle siirron aikana ja palvelimen tunnistamiselle. Vakiintunut ratkaisu edellämainittuihin vaatimuksiin on Transport Layer Security (TLS). Teknisesti TLS vaatii toimiakseen X.509 varmenteen. Vaikka X.509 varmenteet ovat hyvin ymmärrettyjä, niiden implementointi usein aiheuttaa hämmennystä pääkäyttäjille ja kehittäjille, jonka seurauksena virheet implementoinneissa ovat yleisiä. Tämän lisäksi varmenteilla on voimassaolo päivämäärä, joka tarkoittaa että varmenteet tulee uusia ajoittain. Varmenteiden uusiminen voi unohtua tai se jätetään tarkoituksella tekemättä, joka aiheuttaa usein yhteys ongelmia verkko-palveluihin. Tämä tutkimus tuottaa tietoa vanhentuneiden varmenteiden käytöstä ja niiden yleisyydestä. Tämän lisäksi, tämä tutkimus tuottaa tietoa liittyen palveluihin ja liiketoimintaan, jotka tyypillisimmin kärsivät vanhentuneista varmenteista. Lisäksi tutkimus luokittelee yleisimmät virhetilanteet TLS implementoinneissa. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että varmenteiden vanhemeninen on yleinen ongelma, josta kärsivät kaiken tyyppiset verkko-palvelut aina valtioiden verkkosivuista verkkokauppoihin.