Diabeettisen retinopatian seulonta koneoppimisen avulla - Puttonen, Aleksi (2021)
Tutkielmassa perehdytään diabeettisen retinopatian seulontaan koneoppimisella. Seulonta ja sen sujuvoittaminen on tärkeää, sillä diabeettinen retinopatia hoitamattomana voi pahimmassa tapauksessa sokeuttaa potilaan. Koneoppimisratkaisut ovat saaneet hyväksyntöjä seulonta käyttöön, sillä niiden on huomattu olevan tarpeeksi tarkkoja luokittelussa. Koneoppimisratkaisut tuovat monia hyötyjä seulontaan, ne esimerkiksi nopeuttavat diagnoosin valmistumista