Graphene phononic crystals fabricated with electron-beam lithography - Lankinen, Aaro (2021)
Koska grafeeni on aito kaksiulotteinen materiaali, sen avulla voidaan tutkia käytännössä teorioiden ennustamaa käyttäytymistä sellaisissa järjestelmissä. Yksi erityisen kiinnostava ilmiö on lämmönjohtavuuden lasku kun materiaaliin luodaan säännöllinen reikien joukko. Tällöin puhutaan fononikiteestä.