Web Bluetooth for IoT Devices - Uusnäkki, Joonas (2021)
Internet of Things (IoT) -laitteiden suuren nousun myötä syntyy uudenlaisia sovellusalueita, jotka tulevat muuttamaan elinympäristöämme. Uusien teknologisten ratkaisujen ja niiden tuotannon tutkiminen auttaa kehittäjiä ja tutkijoita kartoittamaan haasteita näiden sovellusten kehittämisvaiheessa. Tässä tutkielmassa tutkin ohjelmistoprojektia, joka tuotettiin osana Amalia-Stratos-tutkimushanketta Jyväskylä yliopistolla. Tutkimushankkeen osana kehitettiin IoT-systeemiin selainpohjainen käyttöliittymä, joka hyödyntää Web Bluetooth -rajapintaa hyödykseen. Tutkimustulosten mukaan olemassa oleva IoT-systeemi tuottaa suurimman osan ongelmista uuden teknologian yhteensovittamisprosessissa. Tarkastelen tässä tutkielmassa relevanttia käsitteistöä, tutkimuksessa käytettyjä metodeja, tutkimuksen tuloksia sekä mahdollisia tulevaisuuden sovellusalueita Web Bluetooth -teknologian kontekstissa.