Lohkoketjuteknologia kilpailuedun luojana - resurssiperusteinen näkemys - Rechardt, Teo (2021)
Kestävän kilpailuedun synnyttäminen on yrityksen menestymisen ja talouskasvun kannalta tärkeää. Lohkoketjuteknologia on viimeisen kymmenen vuoden ajan nauttinut suurta huomiota ja sen on ennustettu mullistavan liiketoimintaa usealla eri toimialalla ja luovan täysin uudenlaisia liiketoimintamalleja. Yksikään yritys ei ole kuitenkaan vielä tähän mennessä kyennyt nousemaan toimialansa johtoasemaan lohkoketjuteknologiayritykseksi profiloituneena. Tämä tutkimus tarkastelee lohkoketjuteknologian olemusta resurssiperusteisen näkemyksen (resource based view) kontekstissa ja pyrkii selvittämään, voiko lohkoketjuteknologia luoda kestävää kilpailuetua yritykselle.