Itsensä johtamisen taitojen vaikutus kognitiivisen kuormituksen tunteeseen - Tanner, Tanja (2021)
Ihmiset ohjaavat toimintojaan itsensä johtamisen taitojen avulla, osa toimii tehokkaammin itsensä johtamisessa, osa taas huonommin. Digitalisoituvassa työelämässä itsensä johtamisen taitoja korostetaan. Työ vaatii yhä enemmän itsenäistä työotetta erityisesti asiantuntijatasolla toimivien henkilöiden osalta. Työtehtävien kognitiiviset vaatimukset liittyvät tiedon käsittelyyn, sen tulkintaan, muistamiseen ja ongelmanratkaisukykyihin. Kognitiivisen ergonomian avulla pyritään huomioimaan työssä kohdatut kognitiiviset kuormitustekijät ja tehostaa työn toimintaa ja sujuvuutta ehkäisemällä kuormitustekijöiden aiheuttamaa ylimääräistä kuormitusta.