Congresswoman Alexandria Ocasio-Cortez’s 2020 re-election campaign on Twitter : A discourse analytic study - Salonen, Roosa-Mari (2021)
Pro Gradu –tutkielma tarkastelee yhdysvaltalaisen edustajanhuoneen jäsenen Alexandria Ocasio-Cortezin poliittista viestintää ja viestintästrategioita sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median kasvattaessa suosiotaan myös sen rooli poliittisen viestinnän kanavana on muuttunut yhä tärkeämmäksi. Sosiaalisen median kanavista erityisesti Twitter on noussut suosituksi poliittisen kommunikaation välineeksi. Twitter tarjoaa niin poliitikoille kuin kansalaisille uudenlaisia interaktiivisia mahdollisuuksia viestiä poliittisesti ja moni poliitikko hyödyntää Twitteriä osana vaalikampanjointiaan.