“Mul on vaan höttö psyyke minkä täytyy pitää metelii!” : laulunkirjoittamisen mielenterveydellisten vaikutusten tarkastelua harrastelijalaulunkirjoittajan elämässä - Nikula, Mikko (2021)
Laulunkirjoittaminen on mielenkiintoinen ja vetovoimainen ilmiö, joka on viime vuosina kasvattanut suosiotaan Suomessa muun muassa erilaisten TV-ohjelmien kautta. Kyseinen ilmiö on nähtävissä myös koulutuksen ja tutkimuksen saralla. Musiikkiterapiassa laulunkirjoitus on vakiintuneen aseman saavuttanut menetelmä.