"Semmoinen matka" : kliininen lauluimprovisaatio ja merkityksellisen hetken kokemus musiikkiterapiassa - Laine, Anni (2021)
Tutkin laadullisessa tapaustutkimuksessa lauluimprovisaation käyttöä tunteiden käsittelyn ja tunneilmaisun työkaluna. Oma ääni paljastaa paljon ihmisestä ja tämän sisäisestä maailmasta, ja olen kiinnostunut äänestä instrumenttina kliinisen improvisaation kontekstissa. Tutkimus asettuu psykodynaamisesti suuntautuneen, psykoterapeuttisen musiikkiterapian viitekehykseen, jossa keskiössä on kliinisen improvisaation teorioiden soveltaminen omalla äänellä ja ilman säestystä tapahtuvaan improvisaatioon.