Hierarkkinen Bayes-malli tunnelin vaurioiden ennustamiseen - Julkunen, Teemu (2021)
Ennakoiva kunnossapito säästää aikaa ja rahaa. Tässä työssä sovitetaan kallioon louhitun tunnelin vaurioaineistoon hierarkkinen Bayes-malli, jolla vaurioiden kehittymistä voi ennustaa. Ennusteiden avulla kunnossapitoa voi kohdentaa tarvealueille ennakoivasti ja ehjäksi ennustetuilla alueilla tarkastusväliä voi harventaa. Aineistona tässä työssä käytetään käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen ONKALO®n ajotunnelin vaurioita, joita on kerätty vuosina 2016--2020.