Characteristic measurements of a hybrid pixel detector - Ihanainen, Vesa (2021)
Tässä tutkielmassa otan käyttöön ja karakterisoin fysiikan laitokselle hankitun ener- giasensitiivisen röntgenkameran Advacam WidePix L 1x10. Hankinnan tarkoituksena on mahdollistaa energiasensitiivinen kuvantaminen. Kameran karakterisoitavaksi om- inaisuuksiksi valitsin energiaresoluution, paikkaresoluution, kynnysten kohinareunan ja fotonien laskentanopeuden. Mittausten tulokset ovat lähellä valmistajan ilmoit- tamia arvoja, sekä aiemmin tehtyjä mittauksia Medipix 3RX -siruista. Kamerasta löytyi ongelma, sillä energiaresoluution määrityksessä huomasin pikseleiden välillä olevan huomattavia eroja amerikium-241 radioisotoopin 59.5409keV röntgenpiikin energiassa.