Paikallisen sopimisen ongelmanäkökulmia : diskurssianalyysi työehtosopimisen hajauttamisen haasteista - Kärkkäinen, Lukas (2021)
Tämä tutkielma tarkastelee työehtojen paikallista sopimista koskevia ongelmadiskursseja Teollisuuden Palkansaajat ry:n tilaamassa ja työelämätutkijoiden kirjoittamassa analyysissa ”Irti keskitetystä, kohti paikallista? Neljä myyttiä paikallisesta sopimisesta”. Tutkielman tarkoituksena on tunnistaa näkökulmia, joissa paikallisen sopimisen edistämisellä tai toteutumisella tulkitaan olevan potentiaalisia kielteisiä vaikutuksia. Tutkimusmenetelmänä on käytetty aineistolähtöistä diskurssianalyysia.