Kiintymyskeskeinen ymmärrys perhehoidon sosiaalityössä - Palomaa, Miia (2021)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan, miten kiintymyssuhdeteoriaa ja kiintymyskeskeistä ymmärrystä on tutkittu lastensuojelun perhehoitoa koskevassa kansainvälisessä tutkimuksessa. Aihetta tarkastellaan perhehoidon sosiaalityön näkökulmasta ja tavoitteena on arvioida kriittisesti kiintymyskeskeisen ymmärryksen ja sen tukemisen merkitystä pitkäaikaisten perhesijoitusten onnistumisessa. Aihe on tärkeä, sillä sekä kiintymyssuhteella biologiseen vanhempaan että uuteen sijaisvanhempaan on merkittävä vaikutus sijoitetun lapsen hyvinvointiin ja koko elämään. Aiheesta on tehty Suomessa melko vähän tutkimusta.