Työuran alkupuolella olevien henkilöiden näkemyksiä itsensä johtamisesta - Hakulinen, Tanja (2021)
Tässä seminaarityössäni tutkin työuransa alkupuolella olevien henkilöiden näkemyksiä itsensä johtamisesta. Tutkimuksessa tutkimusotoksena on alle 15 vuotta sitten työelämään siirtyneet henkilöt. Itsensä johtamista lähestytään tutkielmassa erityisesti työelämätaitona. Itsensä johtamisella käsitetään omaan itseen kohdistuvaa, rakentavaa ja tavoitteellista johtamista, jolla pyritään muun muassa oman toiminnan koordinointiin ja toiminnan tehokkuuteen. Työuran alku on tärkeä uran vaihe, jossa itsensä johtamisella voidaan ajatella olevan merkitystä. Siksi olen valinnut tutkimuskohteekseni juurikin työuransa alkupuolella olevien henkilöiden itsensä johtamisen käsitysten analysoinnin.