Subscription loyalty in video streaming services - Viljanen, Simo (2021)
Markkinoilla on useita maksullisia streamauspalveluita jotka keskenään kilpailevat asiakkaista. Uusilla palveluilla voi olla haastavaa saada käyttäjä vaihtamaan palvelua ja murtaa käyttäjien lojaalisuutta vanhempia palveluita kohtaan. Vaihtokäyttäytymistä ja lojaalisuutta on tutkittu useita vuosikymmeniä, erilaisista tuotteista, erilaisiin palveluihin, viineistä puhelinliittymiin. Internetin muutettua kaupankäyntiä ja palvelujen muotoa, ovat myös tutkimukset päivittäneet itseään tilanteeseen jossa vanhoja käsityksiä ja mittaustapoja on ruvettu vahvasti kritisoimaan. Lojaalisuus rakentuu vaiheittain ajan ja tuotteen tai palvelun käytön myötä, se on usein vahvasti sidoksissa tyytyväisyyteen. Erilaiset muurit kuten mahdolliset kulut, saatavuus ja kuluva aika ja vaiva, voivat vaikeuttaa tai estää palvelun vaihtamisen. Lojaalisuuteen vaikuttaa myös palveluiden markkina-asema, käyttäjän sosiaaliset verkostot ja mahdollisuus käyttää useita palveluita samaan aikaan. Tutkimus jakoi lojaalisuuden asenne- ja käytöspohjaisuuteen. Lojaalisuuden ominaisuuksina käsiteltiin myös verkostovaikutusta ja monen palvelun samanta käyttöä. Asenne- ja käytöslojaalisuuksien välillä todettiin ylemmällä tasolla yhteys. Usean palvelun samanaikainen käyttö on yleistä ja usein hinta ei ole sille esteenä. Tyytyväisimmät käyttäjät ovat usein aktiivisempia sosiaalisessa verkostossa.