Maksimaalisen aerobisen kapasiteetin vaikutus kamppailijoiden palautumiskykyyn vuorokauden palautumisajalla intensiivisestä kestävyyskuormituksesta - Simola, Tuomas (2021)
Johdanto. Kamppailulajeissa palautumiskyky on tärkeää turnausmuotoisissa kilpailuissa. Turnauksissa otteluita voi tulla useita saman päivän aikana ja monissa lajeissa loppuottelut otellaan alkuotteluita seuraavana päivänä. Kamppailulajeissa vaaditaan monipuolisia fyysisiä ominaisuuksia, joihin lukeutuu olennaisesti myös kestävyyskunto. Mieskamppailijoilla on mitattu maksimaalisia hapenottoja (VO2max) suuruudel-taan 55–60 ml/kg/min. Tässä tutkimuksessa selvitetään, onko VO2max:lla vaikutusta kestävyyssuorituskyvyn ja hermolihasjärjestelmän voimantuoton palautumiseen intensiivisen kestävyyskuormituksen jälkeen.