Nuorten aikuisten työelämätransitio koronapandemian aikana - Vihavainen, Mimi (2021)
Tutkielmassani käsittelen nuorten aikuisten työelämätransitiota ja sen muutoksia koronapandemian keskellä. Nuorten asema opiskelusta työelämään siirryttäessä on epävarma ja prosessina siirtymä on hyvin yksilöllinen. Siirtymävaihe on myös herkkä yhteiskunnallisille muutoksille ja siihen vaikuttavat muuttuvat yhteiskunnalliset olosuhteet sekä kriisit. Koronakriisi on aiheuttanut eri alojen opiskelijoiden kesken eriarvoisuutta muuttuneiden työtapojen sekä työvoiman kysynnän muuttuessa. Muutokset vaikuttavat suoraan eri alojen työntekijöiden kysyntään sekä vaativat nuorelta ongelmanratkaisukykyä, resilienssiä ja kykyä toimia itsenäisesti. Tutkielmassani käsittelen nuorten aikuisten kokemuksia työelämätransitiosta ja sitä, millaisina he kokevat omat työllistymismahdollisuutensa omalla alallaan tänä päivänä.