Vanhushoivan rooli ja vanhushoivan järjestämisen visiot eduskuntapuolueiden 2021 kuntavaaliohjelmissa - Komulainen, Annu (2021)
Vanhushoivan rooli ja vanhushoivan järjestämisen visiot eduskuntapuolueiden 2021 kuntavaaliohjelmissa -tutkielman keskeisenä tavoitteena on selvittää ja esitellä vanhushoivan roolia puolueiden ohjelmissa. Tutkimustehtävän selvittämiseksi tarkastellaan sosiaalisen ongelman ja eriarvoisuuden käsitteitä ja keskitytään erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden eriarvoisuuteen. Lisäksi tutkimus perehtyy vanhushoivan nykytilaan. Tutkielmassa analyysimenetelmänä on käytetty teoriaohjaavaa sisällön analyysiä. Analyysissä keskeisimpänä tavoitteena on tunnistaa ohjelmissa vanhusten hoivan roolit ja mahdolliset vanhushoivan järjestämisen visiot. Keskeisenä johtopäätöksenä voidaan todeta, että useissa ohjelmissa vanhushoivalla on merkittävä rooli, mutta osa ohjelmista sivuuttaa vanhushoivan kokonaisuudessaan lähes täysin. Ohjelmissa on paljon samankaltaisuutta, joka liittyy tunnistettuihin ilmiöihin ja visioiden arvoihin. Toisaalta ohjelmat eroavat, erityisesti tavoitteiden sisällöissä, monin tavoin. Ohjelmien tarkastelun kautta puolueet eivät näyttäydy samankaltaisina.