Hallinnon tarkastuksen laatu osakeyhtiöissä - Hautala, Johanna (2021)
Suomalaiseen lakisääteiseen tilintarkastukseen kuuluu hallinnon tarkastuksen suorittaminen. Tällöin tilintarkastuksen laatua arvioitaessa tulee tarkastella myös hallinnon tarkastuksen laatua. Keväällä 2021 Suomen Tilintarkastajat ry julkaisi suosituksensa koskien osakeyhtiöiden hallinnon tarkastusta, joten tutkimusaiheena se on tällä hetkellä ajankohtainen. Hallinnon tarkastuksen suorittamiseen osakeyhtiöissä liittyy haasteita, joilla voidaan katsoa olevan yhteys hallinnon tarkastuksen laatuun. Tämän tutkielman tavoitteena on kartoittaa puolistrukturoiduilla haastatteluilla tilintarkastajien kokemuksia osakeyhtiöiden hallinnon tarkastuksen laadusta.