Die Brüder Grimm und ihre Märchen : ein handlungsorientiertes Materialpaket für den finnischen DaF-Unterricht auf B2-Niveau - Niskanen, Meri (2021)
Grimmin veljesten sadut ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja ja tärkeä osa saksalaista kulttuuria. Tämä kandidaatintutkielma on toiminnallinen materiaalipaketti saksan kielen opetukseen B2-kielenä yläkoulussa. Materiaalipaketti koostuu tehtävistä, joissa opitaan leikkien ja pelien kautta tuntemaan Grimmin veljesten neljä tunnettua satua Tuhkimo, Hannu ja Kerttu, Punahilkka sekä Lumikki. Kyseiset sadut ovat monille oppilaille jo ennestään tuttuja ja siksi ne toimivat erinomaisena pohjana vieraan kielen ja kulttuurin opetuksessa.