A software for simulating dispersive properties of multilayered phononic crystal membranes - Lappalainen, Panu (2021)
Tässä tutkielmassa kehitetty uudenlainen Kalvo-ohjelmisto simuloi monikerroksisten sylinterireikähilaisten fononikidekalvojen dispersioita äärelliselementtimenetelmää (FEM) käyttäen. Havainnollistavan systemaattisen fononikidetutkimuksen simulaatioissa käytettiin neljää erilaista laboratoriossa usein käytettyä materiaalia: piinitridiä (Si3N4), alumiinioksidia (Al2O3), polystyreeniä (PS) ja lyijyä (Pb). Vastaavan laajuista systemaattista tutkimusta ei ole aiemmin kyetty tekemään.